
Το εκχύλισμα του ροδιού είναι μία πλούσια πηγή από ανθοκυανίνες, ταννίνες, βιταμίνες (A,C,E) και ιχνοστοιχεία.
Ο καρπός του ροδιού είναι τρεις φορές πιο δραστικό αντιοξειδωτικό από το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί.
Αυτή η υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών στο ρόδι είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν πρόωρη γήρανση των κυττάρων του δέρματος.
Το εκχύλισμα ροδιού παρουσιάζει, επίσης, στυπτικές ιδιότητες.
Το αποτέλεσμα, είναι ότι βοηθά στη σύσφιξη των πόρων και αναζωογωνεί την επιδερμίδα.